E-kirjamessut

E-kirjamessujen idea sai alkunsa Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa 2013. Näytteilleasettajat Readberryn Jarkko Ylikoski ja Mikko Aarne sekä Elisa Kirjan Essi Manner juttelivat keskenään siitä, miten vaikeaa oli tuoda e-kirjoja esille perinteisillä kirjamessuilla. Samaa oli tahollaan ajatellut myös messukävijä Virpi Kotro, joka bloggasi aiheesta.

Bloggaus sai positiivista vastakaikua sosiaalisessa mediassa ja Elisa Kirja lähestyi Virpiä viestillä. Samaan aikaan Virpi Kotro oli haastatellut Readberryn Jarkkoa ja Mikkoa blogiinsa. Aika tuntui olevan kypsä e-kirjatapahtumalle.

23.4. vietetään perinteistä Kirjan ja ruusun päivää, jolloin on perinteisesti järjestetty kirja-aiheista ohjelmaa toreilla ja kirjakaupoissa. Siksi myös kaikkien aikojen ensimmäiset E-kirjamessut pidetään 23.4.2014 klo 11.30-16.00 verkossa ja Elisa Studiolla Helsingissä.


E-kirjamessujen tavoitteena on luoda

  • positiivista e-kirjakulttuuria
  • kustannustehokas konsepti ja vaihtoehto perinteisille kirjatapahtumille
  • myyntiä e-kirja-kustantajille/julkaisijoille, äänikirjoille, verkkokirjakaupoille sekä omakustantajille

Tilaamalla uutiskirjeen saat lisätietoa tapahtumasta ja sen ohjelmasta. Päivitämme tietoja myös kotisivuillamme, Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #ekirjamessut.